Bankirai

Hardhout
Wie kiest voor hardhout, kiest voor duurzaamheid. Het hout heeft een bijzonder dichte structuur, en is daardoor uitermate bestand tegen weersinvloeden, ook zonder chemische behandeling. Hout is een natuurproduct en nooit hetzelfde. Dat maakt hout juist zo mooi. Maar daardoor kan soms ook onduidelijkheid ontstaan over welke natuurlijke eigenschappen van hout in welke mate aanwezig mogen zijn in bijvoorbeeld tuinhout. Een levensduur van 15 jaar is geen enkel probleem. Onze schermen, palen en planken staan garant voor jarenlang tuinplezier.

Soorten hardhout
Wij hebben een compleet assortiment hardhout, de bekendste hardhout soorten voor in de tuin zijn Bankirai en Azobe. Maar u kunt bij ons ook terecht voor; keruing, alungo, ipe, garapa en eiken.

Schermen en deuren: https://www.carpgarant.nl/schermen-en-deuren/hardhout

Bankirai
Onze Bankirai schermen hebben een luxe uitstraling. Bankirai valt in duurzaamheids-klasse 1, dit betekent dat Bankirai een lange levensduur heeft en vrij ongevoelig is voor houtrot en aanvreting door insecten, zonder daar eerst behandeld te hoeven worden. De kleur varieert van geelbruin tot midden bruin, maar deze kleur zal zonder behandeling met Bankirai-olie veranderen en een grijze kleur krijgen.

Palen en planken: https://www.carpgarant.nl/palen-en-planken/hardhout-bangkirai

Azobe
Azobe heeft een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding. Bovendien is Azobe zeer duurzaam en geschikt om in de grond te plaatsen. Zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt Azobe geschikt voor tal van buitentoepassingen. Azobe hout vindt u dan ook terug als schuttingpaal of als beschoeiingshout. Aanvankelijk bruin- roodachtig van kleur. Onder invloed van regen, zon en lucht zal Azobe (zonder behandeling, zoals bijvoorbeeld hardhoutolie) naar grijs verkleuren. Azobe is zowel bezaagd (iets ruw) als gladgeschaafd beschikbaar. Gladgeschaafd Azobe hardhout is aantrekkelijk als u palen in het zicht plaatst, bijvoorbeeld tussen uw tuinschermen of als pergola. Bezaagd Azobe is goedkoop en ideaal als grondpaal bij plankenschuttingen en beschoeiingen.

Palen en planken: https://www.carpgarant.nl/palen-en-planken/hardhout-azobe

Milieu
Gelukkig staan we tegenwoordig ook stil bij de gevolgen die toepassing van natuurlijke grondstoffen voor het milieu zouden kunnen hebben. In theorie is hout een onuitputtelijke bron van bouw- en brandstof. Zonder deugdelijke controle en regelgeving zou het verbruik de aanwas van vooral hardhout, echter ver overtreffen. Wij verkopen daarom alleen hout dat afkomstig is uit gebieden waar de houtkap is gereguleerd en gecertificeerd.

Levering
Al onze hardhoutproducten zijn snel leverbaar, normaal gesproken is alles binnen 1 week te leveren. U kunt kiezen om de producten af te halen op onze opslag in Bunschoten, maar uiteraard kunnen wij de producten ook bij u bezorgen.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showplein van 2.500m2 in Bunschoten voor advies en een passende aanbieding.