Strengpers / vormbak

Vormbak / Strengpers klinkers
Ons assortiment gebakken klinker bestrating bevat twee typen gebakken klinkers: de strengpers klinker en de vormbak klinker. Ze zijn vernoemd naar de manier waarop ze hun vorm krijgen voordat ze gebakken worden. Van beide varianten hebben we een heel groot assortiment gepresenteerd staan.

Strengpers
Strengpers klinkers worden gevormd door een vacuümpers. Uit een doorlopende kleibalk (de streng) met zuiver rechthoekige afmetingen worden de stenen geperst. De kleibalk wordt volautomatisch versneden in klinkers conform de gewenste maat.

Vormbak
Vormbak klinkers met een vormbakpers gemaakt. Hompen klei worden in vormbakken geperst en de overtollige klei wordt aan de bovenzijde afgestreken. Daarna worden de vormbakken omgedraaid waarna de stenen uit de bakken vallen.

Kwaliteit
Een strengpers klinker heeft door de manier van vormen een strakkere uitstraling dan een vormbak klinker. Beide soorten zijn kwalitatief zeer hoogwaardig voor uw bestrating. Dat getuigt de blijvende kleur en lange levensduur.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showplein van 2.500 m2 voor advies en een passende aanbieding.