Split

Split
Split is een gebroken natuursteen, en wordt gewonnen in steengroeves. Grote brokken natuursteen gesteente worden machinaal gebroken in verschillende gradaties split. Door het grote kleurenpalet en diverse maten zijn de gebruiksmogelijkheden oneindig.

Assortiment
Wij hebben meer dan 40 soorten split gepresenteerd liggen, en kunnen nog honderden andere soorten leveren. Wat dan ook weer in diverse gradaties leverbaar is. We leveren split in elke gewenste hoeveelheid, dit kan eenvoudig in zakjes van 25kg. vanaf onze opslag in Bunschoten. Maar ook in big-bags van 500kg, 750kg, 1.000kg en 1.500kg. En vanaf 10.000kg (10 ton) is het ook mogelijk om split losgestort geleverd te krijgen.

Verbruik
Bij split van 8-16mm heeft u ongeveer 75kg. tot 100kg per m2 nodig, uitgaande van 4-5cm dik. Wanneer u grovere gradatie split kiest, zal het gewicht wat toenemen omdat een laag van 4-5cm dik dan niet altijd voldoende zal zijn.

Anti worteldoek
Wij adviseren om split altijd op worteldoek te verwerken, u maakt het split een stuk onderhoudsvriendelijker omdat het onkruid weinig kans meer maakt. Ook zorgt het worteldoek ervoor dat het split niet wegzakt in de ondergrond.

Splitplaten
Voor rijpaden of opritten adviseren wij om splitplaten toe te passen. Dit zijn kunststof platen in wit of zwart, met honingraadstructuur. Deze splitplaten zorgen ervoor dat grind makkelijker begaanbaar is. Wandelen, fietsen, rijden met de rolstoel of kinderwagen gaat hierdoor een stuk makkelijker. Wanneer u het split alleen voor decoratie of als op looppad door de tuin gebruikt, is het niet noodzakelijk om splitplaten toe te passen.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showplein van 2.500m2 voor advies en een passende aanbieding.