Grind

Grind
De meest voorkomende verschijningsvorm van natuursteen is wel split of grind. Verschillende soorten gesteente die in de loop van honderden jaren door waterstromingen en/of golfslag gerond zijn. Grind betreft een rondvormige natuursteen. Sommige grinden worden door natuurlijke erosie afgerond, andere zijn met behulp van een trommelmachine , mechanisch afgerond. Uit dit ronde grind worden de verschillende gradaties gezeefd. Grind is beschikbaar in vele kleuren en maten en heeft daardoor heel veel verschillende gebruiksmogelijkheden.

Assortiment
Wij hebben tientallen soorten grind gepresenteerd liggen, wat ook weer in diverse gradaties leverbaar is. We leveren grind in elke gewenste hoeveelheid, dit kan eenvoudig in zakjes van 25kg. vanaf onze opslag in Bunschoten. Maar ook in big-bags van 500kg, 750kg, 1.000kg en 1.500kg. En vanaf 10.000kg (10 ton) is het ook mogelijk om grind losgestort geleverd te krijgen.

Verbruik
Bij grind van 8-16mm heeft u ongeveer 75kg. tot 100kg per m2 nodig, uitgaande van 4-5cm dik. Wanneer u grovere gradatie grind kiest, zal het gewicht wat toenemen omdat een laag van 4-5cm dik dan niet altijd voldoende zal zijn.

Anti worteldoek
Wij adviseren om grind altijd op worteldoek te verwerken, u maakt het grind een stuk onderhoudsvriendelijker omdat het onkruid weinig kans meer maakt. Ook zorgt het worteldoek ervoor dat het grind niet wegzakt in de ondergrond.

Grindmatten
Voor rijpaden of opritten adviseren wij om grindmatten toe te passen. Dit zijn kunststof platen in wit of zwart, met honingraadstructuur. Deze grindmatten zorgen ervoor dat grind makkelijker begaanbaar is. Wandelen, fietsen, rijden met de rolstoel of kinderwagen gaat hierdoor een stuk makkelijker. Wanneer u het grind alleen voor decoratie of als op looppad door de tuin gebruikt, is het niet noodzakelijk om grindmatten toe te passen.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showplein van 2.500m2 voor advies en een passende aanbieding.