Zandsteen

Zandsteen
Zandsteen staat bekend om zijn mooie, zachte kleurschakeringen en heeft van nature een ruw, gelaagd oppervlak. Zandsteen is een afzettingsgesteente dat voor het overgrote gedeelte bestaat uit kwarts. Hierdoor is het gesteente zeer slijtvast, kleurvast en zuurbestendig. De meeste soorten zandsteen die wij verkopen worden geleverd in een breukruwe afwerking. Door het natuurlijke gestructureerde oppervlak blijft de tegel daardoor ook stroef in natte omstandigheden.

Eigenschappen:
De meeste zandsteen soorten zijn breukruw, dat wil zeggen dat deze tegels gekliefd worden uit grote blokken. Hierdoor ontstaat breukvlak, en is deze tegel niet helemaal vlak en ongelijk van dikte. We hebben ook soorten die gekalibreerd zijn op dikte, deze zijn door een gelijke hoogte makkelijker met verwerken. Zandsteen is niet krasgevoelig, ook is deze tegel niet erg vlekgevoelig. Zandsteen is wel gevoelig voor strooizout, dat betekent dat het niet raadzaam is om zandsteen te leggen waar in de winter strooizout gebruikt wordt. Ter bescherming van de tegel en het voorkomen van vlekken kan deze tegel geïmpregneerd worden met WS Seal en Protect.

Assortiment:
Wij kunnen heel veel soorten zandsteen leveren, maar de prestatie hiervan op ons showterrein is beperkt. Wanneer u meer inspiratie wenst, maken wij graag een afspraak voor u bij een van onze importeurs.

Daar liggen alle soorten zandsteen uitgebreid gepresenteerd in grote vakken, zodat u zeker weet dat u het product koopt dat aan uw wensen en eisen voldoet.

Verwerking:
Wij adviseren om zandsteen tegels op fijn split te verwerken, bijvoorbeeld 1/3mm of 2/5mm. Split is zeer goed waterdoorlatend, dit voorkomt overmatige vochtopname. Daarbij blijft split verwerkbaar, eventuele aanpassen aan de onderlaag blijven mogelijk. Het beste is om een splitlaag van 5 tot 8cm te gebruiken, op een stevig verdicht zandbed. Natuursteen altijd met minimaal 3mm voeg verwerken. Voor het beste resultaat adviseren wij om het leggen aan een professional over te laten. Wij hebben contacten met hoveniers en stratenmakers die hierin zijn gespecialiseerd, er kan niets op tegen hun jarenlange ervaring en vakmanschap.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showterrein van 2.500 m2 voor advies en een passende aanbieding.