Marmer

Kalksteen & Marmer
Kalksteen is een afzettingsgesteente, dat ontstaan is door erosie en afzetting van kalk over een zeer lange periode. Tijdens deze periode heeft het pakket zicht verdicht tot een compacte massa, waardoor het als tuinproduct geschikt is. Kalksteen kenmerkt zich door prachtige kleuren, structuren en aders.

Marmer is een metamorfe variant van kalksteen en heeft daardoor vergelijkbare eigenschappen. Kenmerkend voor marmers is de kristallijne structuur.

Eigenschappen:
Hoewel het allemaal kalkhoudende gesteenten betreft met vergelijkbare technische eigenschappen, zijn de uiterlijke verschillen tussen de soorten behoorlijk groot. Alle kalkstenen en marmer soorten hebben als eigenschap dat ze niet zuurbestendig zijn, in de buitentoepassingen enigszins verbleken en een beperkte krasbestendigheid hebben.

Assortiment:
Wij hebben van de meeste kalksteen en marmer varianten een aantal tegels gepresenteerd staan, zodat u de kleur en structuur kunt zien en voelen.

Wanneer u meer inspiratie wenst, maken wij graag een afspraak voor u bij een van onze importeurs. Daar liggen alle soorten kalksteen en marmer uitgebreid gepresenteerd in grote vakken, zodat u zeker weet dat u het product koopt dat aan uw wensen en eisen voldoet.

Verwerking:
Wij adviseren om kalksteen en marmer tegels op fijn split te verwerken, bijvoorbeeld 1/3mm of 2/5mm. Split is zeer goed waterdoorlatend, dit voorkomt overmatige vochtopname. Daarbij blijft split verwerkbaar, eventuele aanpassen aan de onderlaag blijven mogelijk. Het beste is om een splitlaag van 5 tot 8cm te gebruiken, op een stevig verdicht zandbed. Natuursteen altijd met minimaal 3mm voeg verwerken. Voor het beste resultaat adviseren wij om het leggen aan een professional over te laten. Wij hebben contacten met hoveniers en stratenmakers die hierin zijn gespecialiseerd, er kan niets op tegen hun jarenlange ervaring en vakmanschap.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showterrein van 2.500 m2 voor advies en een passende aanbieding.