Hardsteen

Hardsteen
Wij hebben een uitgebreid assortiment in hardstenen tegels, zowel Chinese hardsteen, Belgische hardsteen als Vietnamese hardsteen. Hardsteen is een benaming die in eerste instantie werd gebruikt voor Belgisch blauwsteen en later voor alle blauw-grijze kalkstenen met een vergelijkbaar uiterlijk. Natuursteen is een van de weinige materialen die tijdens het gebruik mooier wordt, maar het is wel heel belangrijk om de eigenschappen van de tegel te weten. Laat u daarom goed informeren.

Eigenschappen:
Hoewel het allemaal kalkhoudende gesteenten betreft met vergelijkbare technische eigenschappen, zijn de uiterlijke verschillen tussen de soorten behoorlijk groot. Hardsteen is niet kleurvast, door weersinvloeden kan de kleur veranderen. In gebruik komen er krassen op hardsteen, dit geeft een geleefd uiterlijk. Hardsteen tegels nooit met zuren behandelen, er kunnen altijd haarscheurtjes in het product zitten. Doordat het oppervlak van hardsteen met de hand bewerkt wordt, gezoet, geslepen, gevlamd of geborsteld krijgt elke tegel zijn eigen natuurlijke karakter.

Assortiment:
De mogelijkheden in hardsteen zijn eindeloos, zo is hardsteen leverbaar als o.a.; tegels, klinkers, opsluitbanden, stapelblokken, vijverranden, afdekranden, traptreden.

Wij hebben van de meeste varianten een aantal tegels gepresenteerd staan, zodat u de kleur en structuur kunt zien en voelen. Wanneer u meer inspiratie wenst, maken wij graag een afspraak voor u bij een van onze importeurs. Daar liggen alle soorten hardsteen uitgebreid gepresenteerd in grote vakken, zodat u zeker weet dat u het product koopt dat aan uw wensen en eisen voldoet.

Verwerking:
Wij adviseren om hardsteen tegels op fijn split te verwerken, bijvoorbeeld 1/3mm of 2/5mm. Split is zeer goed waterdoorlatend, dit voorkomt overmatige vochtopname. Daarbij blijft split verwerkbaar, eventuele aanpassen aan de onderlaag blijven mogelijk. Het beste is om een splitlaag van 5 tot 8cm te gebruiken, op een stevig verdicht zandbed. Natuursteen altijd met minimaal 3mm voeg verwerken. Voor het beste resultaat adviseren wij om het leggen aan een professional over te laten. Wij hebben contacten met hoveniers en stratenmakers die hierin zijn gespecialiseerd, er kan niets op tegen hun jarenlange ervaring en vakmanschap.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showterrein van 2.500 m2 voor advies en een passende aanbieding.