Graniet

Graniet
Graniet is een mooie natuursteen dat wordt gevormd door het langzaam stollen van lava. Kenmerken van graniet zijn o.a. de aanwezigheid van grote concentraties kwarts waardoor de steen in hoge mate zuurbestendig is. Andere kenmerken zijn de vorstbestendigheid, kleurvastheid en slijtvastheid.

Eigenschappen:
Graniet is ontzettend sterk en zuurbestendig, dankzij deze eigenschappen is graniet erg geliefd. Graniet is bestand tegen diverse weersomstandigheden. De hardheid, kleurvastheid en hoogwaardige kwaliteit maken Basalt heel erg onderhoudsvriendelijk.

Assortiment:
Wij hebben van de graniet varianten een aantal tegels gepresenteerd staan, zodat u de kleur en structuur kunt zien en voelen. Wanneer u meer inspiratie wenst, maken wij graag een afspraak voor u bij een van onze importeurs. Daar liggen alle soorten basalt uitgebreid gepresenteerd in grote vakken, zodat u zeker weet dat u het product koopt dat aan uw wensen en eisen voldoet.

Verwerking:
Bij de verwerking van graniet moet extra aandacht worden besteed aan de ondergrond, om permanente vochtplekken te voorkomen. Wij adviseren om graniettegels op fijn split te verwerken, bijvoorbeeld 1/3mm of 2/5mm. Split is zeer goed waterdoorlatend, dit voorkomt overmatige vochtopname. Daarbij blijft split verwerkbaar, eventuele aanpassen aan de onderlaag blijven mogelijk. Het beste is om een splitlaag van 5 tot 8cm te gebruiken, op een stevig verdicht zandbed. Natuursteen altijd met minimaal 3mm voeg verwerken. Voor het beste resultaat adviseren wij om het leggen aan een professional over te laten. Wij hebben contacten met hoveniers en stratenmakers die hierin zijn gespecialiseerd, er kan niets op tegen hun jarenlange ervaring en vakmanschap.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showterrein van 2.500 m2 voor advies en een passende aanbieding.