Basalt

Basalt
Basalt is een mooie natuursteen dat wordt gevormd door het snel stollen van lava. Basalt is meestal zwart van kleur en bestaat uit kleine kristallen, dit zorgt voor een prachtige subtiele glinstering en een luxe uitstraling. De verschijningsvorm is vaak zuilen en ballen, waardoor grote maten moeilijker te leveren zijn. Basalt stenen zijn sterk, duurzaam en slijtvast.

Eigenschappen:
Door de snelle afkoeling ontstaan er soms kleine haarscheurtjes, die tijdens het opdrogen van tegels na een regenbui vaak even zichtbaar zijn. Zij vormen echter geen constructief risico. Basalt natuursteen is bestand tegen diverse weersomstandigheden. De hardheid, kleurvastheid en hoogwaardige kwaliteit maken Basalt heel erg onderhoudsvriendelijk.

Assortiment:
Basalt is verkrijgbaar in diverse afmetingen en bewerkingen, u kunt ze toepassen in iedere tuinstijl. Wij hebben van de basalt varianten een aantal tegels gepresenteerd staan, zodat u de kleur en structuur kunt zien en voelen.

Wanneer u meer inspiratie wenst, maken wij graag een afspraak voor u bij een van onze importeurs. Daar liggen alle soorten basalt uitgebreid gepresenteerd in grote vakken, zodat u zeker weet dat u het product koopt dat aan uw wensen en eisen voldoet.

Verwerking:
Wij adviseren om basalttegels op fijn split te verwerken, bijvoorbeeld 1/3mm of 2/5mm. Split is zeer goed waterdoorlatend, dit voorkomt overmatige vochtopname. Daarbij blijft split verwerkbaar, eventuele aanpassen aan de onderlaag blijven mogelijk. Het beste is om een splitlaag van 5 tot 8cm te gebruiken, op een stevig verdicht zandbed. Natuursteen altijd met minimaal 3mm voeg verwerken. Voor het beste resultaat adviseren wij om het leggen aan een professional over te laten. Wij hebben contacten met hoveniers en stratenmakers die hierin zijn gespecialiseerd, er kan niets op tegen hun jarenlange ervaring en vakmanschap.

Prijsaanvraag
Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Vraag hier uw offerte aan. Natuurlijk bent u ook altijd welkom op ons showterrein van 2.500 m2 voor advies en een passende aanbieding.